Loading...

Paholaisen hillo

Paholaisen hillo eli chili-tomaattihillo on mahtava lisuke niin lihalle, kanalle kuin pizzallekin. Itse käytän tätä tulista hilloa enimmäkseen kanan kanssa sekä pannupizzan päällä. Paholaisen hillo on myös hyvä lahjaidea esimerkiksi pikkujouluihin tai ihan joulupöytäänkin viemiseksi.

Itse tein Paholaisen hilloni Dansukkerin ohjetta mukaillen. Koostumuksesta ja mausta tuli täydellistä, vaikkakin ehkä hieman tulista herkimpien makuun…

Ainekset

1 sipuli silppuna

800 g tomaatteja

3 kpl punaisia paprikoita

5 punaista chiliä

2 kynnetöntä valkosipulia

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

(2 tl oreganoa tai muita yrttejä)

1/2 dl etikkaa

1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

 Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi

kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit työpöydälle. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja

poista kovat kantaosat.

Silppua sipuli. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua chilit, jos et halua liikaa tulisuutta vois myös poistaa siemenet. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää tomaatit, silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja

keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja

purkita. Säilytä jääkaapissa.

0

You might also like

Comments (4)

  • Vahvoinvärein 6 vuotta ago Reply

    Näyttääpä upealta! Pitää ottaa resepti kokeiluun 😛

  • ~Johanna~ 6 vuotta ago Reply

    Tätä pitäisi joskus kokeilla 🙂 Kauankohan tuo säilyy jääkaapissa?

    Karo 6 vuotta ago Reply

    Jääkaapissa säilytettynä hillo säilynee useampia kuukausia. Hillo-marmelaadisokeri sisältää kuitenkin kaliumsorbaatti, joka parantaa hillon säilyvyyttä. Suosittelen kyllä kokeilemaan.

  • Paulivia 3 vuotta ago Reply

    Paljonko tästä tulee?

Leave a Reply