Loading...

Shakkiruutukakku

Tein todella makoisan ja suklaisen shakkiruutukakun jokin aika sitten. Shakkiruutukakun bongasin alunperin Ullan unelman -nettisivuilta, mutta suurensin hieman taikinaa.

Kakkupohja

8 kananmunaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

+ 3 rkl tummaa kaakaojauhetta

Kananmunat ja sokeri vaahdotetaan keskenään. Vaahtoon lisätään varovaisesti jauhoista tehty seos. Taikina jaetaan kahtia ja toiseen puoleen lisätään kaakaojauhe. Laita taikinat omiin vuokiinsa ja paista 175°C n. 40 min.

Täytteet

suklaakuorrutusta



kirsikkahilloa



kinuskia



Kostutukseen


noin 3 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Suklaakuorrutus

2 dl kuohukermaa



450 g tummaa suklaata



1-2 rkl voita

Laita kerma ja pilkotut suklaat pinnoitettuun kattilaan, hämmenna

miedohkolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut ja sekoittunut joukkoon.

Lisää voi ja sekoita kuorrute hyvin.

Suklaakuorrutteen päälle tuleva kinuski

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

Laita ainekset teflon-pintaiseen kattilaan. Varmista, että kattila on

täysin puhdas – kattilan rasvaisuus tarttuu helposti kinuskiin ja näkyy

valmiin kinuskin pinnalla epätasaisuutena.

Kuumenna, kunnes seos kiehuu. Alenna lämpöä keskiteholle ja jatka

keittämistä välillä sekoitellen n. 15-20 minuutin ajan. Kinuskin tulee

kiehua koko ajan – mutta maltillisesti. Kaada kinuski heti kakun päälle. Näin kinuski ei ehdi jähmettyä ja saat

levitettyä sen tasaisesti. Auta tasoittumista tarvittaessa leveällä

lastalla tai palettiveitsellä.

Leikkaa molemmat jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan.



Leikkaa niistä 12 cm:n ja 5 cm:n pyöreillä muoteilla palat.



Irrota palat ja kokoa pohjat laittamalla vuoronperään tumma ja vaalea pala sisäkkäin.



Kakkuun tulee 4 kerrosta, kokoa kakun kerrokset vuoronperään eri

kerroksilla kostuttaen kerrokset ja laittamalla kerrosten väliin pelkkää

suklaakuorrutetta.

Kun kakku on koottu, sivele sen pinta ja reunat kirsikkahillolla.

Kaada loput suklaakuorrutteesta päälle. Kaada kinuskikuorrute vielä kakun päälle.

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply