Loading...

Pataleipä

Viime syksynä paljon huomiota saanut pataleipä on varmasti yksi helpoimmista leivontaohjeista ikinä. Tämä leipä valmistuu todella pienellä vaivalla ja on maistuva. Pitkä kohoamisaika ja pieni hiivanmäärä tekevät leivästä kuohkean ja rapean.

Pataleipään saa vaihtelua muuntelemalla esimerkiksi jauhoja tai lisäämällä siemeniä ja mausteita.

Pataleipä

4 dl vehnäjauhoja

3 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)

2 tl suolaa

0,5 tl kuivahiivaa tai herneen kokoinen pala tuorehiivaa

3,5 dl vettä

rypsiöljyä

Yhdistä kulhossa kuivat aineet.

Lisää lämpöinen (+42 astetta) vesi ja sekoita todella nopeasti.  Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan

12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän pataleipään

tulee makua.
Kumoa taikina reilusti jauhotetulle

pöydälle. Älä vaivaa sitä, mutta kääntele se palloksi. Peitä liinalla ja

anna kohota vielä 30 minuuttia.

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Ota kannellinen uunipata tai teräskattila ja laita se lämpenemään uuniin. Kun

taikina on kohonnut pöydällä 30 minuuttia, ota kuuma pata uunista ja

sipaise sen pohjalle ja reunoille hiukan öljyä. Nosta taikina

tulikuumaan pataan. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin 30

minuutiksi. Ota tämän jälkeen kansi pois ja jatka paistamista vielä 15

minuuttia.
 

Ota pata uunista ja kumoa leipä. 

Kaikkien aikojen Joulu ja Kaikkien aikojen Jouluherkut yht. 13,90 €
0

You might also like

Comments (4)

  • Napamassu 4 vuotta ago Reply

    Ihana ohje <3

    Rakastan kaikkia leipiä ja sämpylöitä!
    Menee taatusti kokeiluun tämän viikon aikana!

    Mukavaa alkavaa viikkoa <3

  • Minun on myös pitänyt tehdä pataleipää jo pidemmän aikaa, mutta aina unohtanut tehdä. Kiitos muistutuksesta, nyt laitan kyllä hautumaan 🙂

  • Muori 4 vuotta ago Reply

    Kannattaa koettaa. Onnistuu ruisleipänäkin. Hyvää ja helppoa kun muistaa ajoissa laittaa kohoamaan. Itse voitelen padan voilla,kannattaa koettaa sitäkin.

  • imlacking 4 vuotta ago Reply

    Mä oon yrittänyt etsiä erilaisia leipäohjeita. Focacciaa olen nyt lähinnä tehnyt. Muutenkin pitäisi tehdä enemmän itse leipiä.

Leave a Reply