Loading...

Happy Halloween!

Halloween se vain lähestyy. Osa varmaan vietti jo Halloweenia mennenä viikonloppuna, joillakin se on vasta edessä päin.

Juhlan aikaan saa syödä aina vähän epäterveellisimmin. Näin olen itselleni luvannut. Kun 80% syömisestä on viikossa oikein, niin se loppu saa tarvittaessa olla jotain muuta. Nipottamaan en jaksa tässä elämässä kuitenkaan. Aiemmin tein jo cake popseja Halloween teemalla ja nyt onkin suolaisten herkkujen vuoro.

Muumiot

Nakkeja

Sinapia

Voitaikina

75 g voita

1,5 dl vehnäjauhoja

n. 1/3 dl kylmää vettä

Tee ensin voitaikina. Tämä ohje riittää hyvin isohkoon paketilliseen nakkeja, mutta ei ehkä muuhuun tarkoitukseen. Sekoita/nypi pehmeä rasva ja vehnäjauhot kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

Kaulitse taikina jauhotetulla pöydällä n.1cm paksuiseksi. Taita taikina kolminkerroin, käännä pituussuuntaan ja kaulitse uudestaan. Toista vielä kerta-kaksi. Anna taikinan kovettua hieman jääkaapissa.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi. Leikkaa veitsellä ohuita suikaleita ja kääri ne nakkien ympärille ns. kääreliinoiksi. Voitele kananmunalla ja paista uunissa n. 20 min 175 °C .

Viimeistele muumiot sinappisilmillä.

Halloweeniin liitetään nimenomaan kurpitsat ja niistä tehdyt lyhdyt. Kurpistalyhtyjen alkuperän uskotaan olevan irlantilaisessa tarussa, johon liittyy nauris, kekäle ja kuolema. Tarinan voi lukea täältä. Siskoni teki taas tänäkin vuonna hienon kurpitsalyhdyn, jonka myötä toivottelen kaikille hauskaa Halloweenia!

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

4 × 1 =