Loading...

Sammalpallot

Sammalpallot ovat hauskoja ja kestäviä koristeita niin sisälle kuin uloskin. Itse tein ensimmäistä kertaa pari palloa terassia komistamaan ja niistä tuli ainakin omaa silmää miellyttäviä. Suunnittelin laittavani sammalpallojen päälle patterilla toimivat ledvalot lähempänä joulua. Palloja voi koristella myös muutenkin esimerkiksi tekosienillä ja naruilla. Aluksi meinasin rakentaa pallojen päälle pienoismetsän puolukan varvuilla ja muovisilla kärpässienillä sekä tekolinnuilla. Ehkä sinne olisi voinut tontunkin laittaa kurkkimaan jonkin kiven takaa…

Sammalpallojen tekeminen on erittäin helppoa. Tarvitset ainoastaan sammalta, sanomalehteä ja rautalankaa. Muistathan, että sammalten keräämiseen tarvitaan maanomistajan lupa eikä sammalta tulisi ottaa samasta paikkaa suuria määriä. Sammalta voi myös ostaa kukkakaupoista.

Aloita sammalpallojen teko myttäämällä sanomalehteä palloksi. Kastele sanomalehtipalloa aina välillä vesihanan alla. Märkä snaomalehti on helpompaa käsitellä ja lisäksi se pitää sammalen pidempään kosteana. Tee sanomalehtipallosta haluamasi kokoinen.

Asettele valmiin sanomalehtipallon päälle sammalta ja pyöritä sen päälle rautalankaa tiukasti. Sammalen asettelu ja kiinnittäminen voi aluksi olla hieman haasteellista riippuen sammalelajista, mutta harjoitus tekee mestarin.

Itse suosittelen matalakasvuisia sammaleita. Itse käytin hieman turhan pystykasvuisia sammaleita.

0

You might also like

Comments (2)

  • Riitta 7 vuotta ago Reply

    Sammaleen keruu retkelle olis tarkotus lähtee viikonloppuna ja käpyjä, mustikanvarpuja ja muutakin olsi tarkotus etsiskellä 🙂 Kauniit tuli palloistasi !

    Karo 7 vuotta ago Reply

    Nyt onkin oikein hyvä aika käydä retkeilemässä ja hakemassa tarvikkeita askarteluun 🙂 Täällä ainakin on tänään niin ihana sää, että tekisi mieli lähteä ihailemaan syksyistä luontoa.

Leave a Reply

eighteen − four =