Loading...

Piparkakkutalo mukin reunalle

joulublogi

Löysin ihania kuvia pienistä piparkakkutaloista mukien reunalla, joten halusin itsekin päästä näiden tekemistä kokeilemaan. Tämä on ihastuttava idea esimerkiksi pikkujouluihin glögimukin reunalle tai joulukahveille. Ja ovathan nuo talot kauniita koristeitakin, jos ei raaski syödä.

Itse tein talot valmiiden kaavojen pohjalta, suosittelen käyttämään isomman oviaukon kaavaa. Tarvittaessa oviaukkoja voi isontaa vielä paistamisen jälkeenkin.

Tarvitset näiden piparkakkutalojen valmistukseen vain piparkakkutaikinaa, sokeria, pikeeriä ja koristeita. Kaulitse taikina ohueksi ja leikkaa kaavojen mukaan osat paistettavaksi. Liimaa jäähtyneet palat toisiinsa kuumalla sokerisulalla. Koristele.

Näistä saa myös kauniita pikkutaloja korvaamaan ison piparkakkutalon tekemällä toisesta päätypalasta kokonaisen eli jättämällä oven leikkaamatta.

Koristelussa saa käyttää mielikuvitusta. Itse päätin koristella vain katot. Katot päällystin ensin pikeerillä, jonka jälkeen “dippasin” pikeeristä kattoa koristeissa tai vaihtoehtoisesti tiputtelin koristeita katon päälle.

pieni piparkakkutalo lasin reunalla

lasin reunalla joulublogissa

0

You might also like

Comments (4)

 • Anonyymi 7 vuotta ago Reply

  Täällähän ratkaistaan kaikki mun joululahjaongelmat, ensin mietin että mistähän saisi itsetehdyn glögin ohjeen alkoholittomana ja sitten että mitäs muuta makeaa siihen samaan pakettiin voisi laittaa.. Kiitti näistä! 🙂
  -EH

  Karo 7 vuotta ago Reply

  Ihanaa jos täältä on löytynyt apua. Sinulla on todella kivat joululahjaideat ollut mielessä, saaja tykkää aivan varmasti.

 • Pakettinaru 7 vuotta ago Reply

  Haha, onpa hauskoja!

  Karo 7 vuotta ago Reply

  Niinpä, ja kaiken lisäksi varsin helppoja ja hauskoja tehdä.

Leave a Reply

fifteen + six =