Loading...

Itsetehdyt vaahtokarkit

Joulun karamellien valmistus alkoi tässä taloudessa. Ensimmäisenä testiin pääsi kotitekoisten vaahtokarkkien ohje. Nämä eivät tietystikään ole aivan samanlaisia kuin kaupasta ostetut, mutta eivät nämä erityisen pahojakaan ole. Nam, sanon minä. En olisi uskonut, että voin itse valmistaa vaahtokarkkeja kotona.

Vaahtokarkit

n. puolikas uunipellillinen

1,5 dl sokeria

1 dl glukoosisiirappia (myös vaalea siirappi käy)

0,5 dl mehua

12 kpl liivatelehtiä

0,5 dl mehua

Mehu määrittelee vaahtokarkkien maun. Itse käytin päärynämehua, mutta myös omenamehu ja glögit sopivat tähän oikein hyvin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Valitse haluamasi vuoka. Itse käytin uunipeltiä, jonka puolitin. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja sivele paperin päälle rypsiöljyä.

Mittaa kulhoon mehu ja pehmenneet ja puristetut liivatelehdet.

Mittaa kattilaan sokeri, siirappi ja mehu. Keitä seosta n. 10 minuuttia sekoittaen. Älä päästä seosta liian kuumaksi, koska muuten vaahtokarkeista tulee hieman sitkeitä.

Kaada kuuma seos liivateliemen päälle. Vatkaa massa vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Kaada massa öljytylle leivinpaperille, tasoita ja laita myös päälle öljytty leivinpaperi. Laita vielä pieni paino massan päälle, jotta se tasoittuu. Anna asettua huoneenlämmössä yön yli tai jääkaapissa n. 2 tuntia. Leikkaa vaahtokarkkilevy paloiksi tai ota siitä muotilla kuvioita irti. Pyörittele vielä tomusokerissa. Säilytetään ilmatiiviissä purkissa tai rasiassa. Säilyvät noin viikon…

0

You might also like

Comments (2)

  • Anonyymi 7 vuotta ago Reply

    Nam, miten herkullisen näköisiä! Maistuisi varmasti minullekin! ps. Sinulle on nyt paketti matkalla 🙂 Jospa se ehtisi perille ajallaan! Ihanaa joulunaikaa! -SJY

    Karo 7 vuotta ago Reply

    Ihan varmasti maistuisi, joten ei muuta kuin kokeilemaan reseptiä 😉 On muuten harvinaisen helppoja tehdäkin. Jee, tuskin malta odottaa pakettia! Eiköhän se viimeistään ennen aattoa perille ehdi. Rauhallista ja tunnelmallista joulua sinullekin!

Leave a Reply

5 + 18 =