Loading...

Joko on joulusiivouksen aika?

Joulu Mattilassa…

“12.–18.12. Aloitettiin talon

salihuoneen, vieraskamareiden ja muiden huoneiden joulusiivous.

Vierastilat pidettiin talviaikaan säästäväisesti kylmillään. Nyt

aloitettiin niiden lämmitys joulua varten.”

Jouluun on enää 12 yötä eli alle kaksi viikkoa. Joulukuu on vierähtänyt ainakin omalla kohdallani erittäin nopeasti… Itselläni on tänään tämän vuoden viimeinen ja näillä näkymin opintojeni toiseksi viimeinen tentti. Töidenkin suhteen näyttäisi joululoma alkavan jo ensi maanantaina. Onneksi.

Vaikka olenkin aikamoinen jouluhössöttäjä ja jouluhöpsö, niin vieläkään en ole ostanut yhden yhtä joululahjaa! Toisaalta, eipä minulla olisi ollut rahaa niitä vielä edes ostaa 😀 Onneksi maanantaina tulee palkka ja onneksi töitä on tässä kuussa ollut harvinaisen hyvin tarjolla. Ei siis lahjojen suhteen vielä minkäänlaista kiirettä omalta osaltani. Tiedän kuitenkin mitä aion ostaa.

Jouluun on kuitenkin niin vähän aikaa, että joulusiivousta olisi jo alettava hieman edistämään. Kaappeihinhan ei joulusiivouksessa tunnetusti saa jumittua ja niiden siivoaminen kuuluukin itselläni ns. kevätsiivoukseen. Lauantaina olisi töiden jälkeen tarkoitus aloittaa siivoaminen saunasta ja kylpyhuoneesta. Siinä riittää puuhaa pahimmillaan useammaksi tunniksi.

Jossain vaiheessa ensi viikoa on vain pakko pyhittää kokonainen päivä joulusiivoukselle. Pölyt pois, seinien pyyhintä, keittiön kaappien ovet ulkopuolelta puhtaiksi, liinavaatteet vaihtoon, matot ulos, petivaatteet tuulettumaan tai jopa pesuun, imurointi, lattian pesu ja viimeistelään siistimällä lasi ja peilipinnat.

Millainen on sinun jolusiivous? Poikkeaako se normaalista? Tuoko siisti koti joulun?

0

You might also like

Comments (2)

  • Sanna 7 vuotta ago Reply

    Mä yritin jo kerran tänään laittaa kommenttia, mut bloggeri sekosi 🙁 Siitä siivouksesta…Näin marttana en vietä jouluani kaapissa, joten niitä en siivoa…tosin ohimennen saattaa joku tavara mennä kierrätykseen 🙂 Ennen aattoa sellainen ns. parempi viikkosiivous – imurointi, luutaus, pölyjen pyyhintä, pyyheiden ja lakanoidenvaihto…sitten vaan kukkakimput pöydille ja kynttilät palamaan <3

    Karo 7 vuotta ago Reply

    Höh, mitähän tämä bloggeri taas on sekoillut 🙁 Sinun siivoussuunnitelma kuulostaa ihanan rennolle, tehokkaalle ja suunnitelmalliselle. Kukat ja kynttilät tekevät kyllä aina ihmeitä kodikkuuden yms. suhteen.

Leave a Reply

4 × five =