Loading...

Joulukuusi sulamassa

Tämän päivän ohjelmaan on kuulunut mm. kuusen haku. Nyt on joulukuusi sulamassa kylpyhuoneessa tai tarkemmin ottaen suihkussa. Meillä ei ole minkäänlaista hyvää viileää tilaa, jossa kuusen sulattaisi hitaasti, joten olen sulattanut kuusen joka vuosi suihkussa.

Onhan se hieman hassua kylvettää joulukuusta, mutta haluan kuusen säilyvän mahdollisimman hyvänä. Onneksi nyt ei ole ollut kovia pakkasia, joten kuusi ei ole ihan niin jäässä kuin joskus. Selvästi se kuitenkin hohkaa kylmää, joten suihkuttelusta ei varmasti ole haittaa.

Joulukuusen sulattaminen kerrostalo olosuhteissa tapahtuu siis suihkussa. Kuusi saisi olla suihkuhuoneessa noin kahdeksan tuntia ja sitä suihkutellaan kylmällä vedellä muutamia kertoja. Kuusen tyvi pidetään kokoajan vedessä.

Itse laitan kuusen sulamaan omaan jalkaansa, johon mahtuu useampi litra vettä… muistaakseni jopa 5 litraa. Kyseinen kuusenjalka on tarkoitettu alunperin huomattavasti perinteistä suuremmille kuusille, jonka vuoksi olen tehnyt itse kiristys osaan omat jatkopalat muttereilla ja pulteilla. Tärkeintähän on, että kuusella riittää vesi.

Kuusen sisälle tuominen on kissalle aina ihmeiden päivä. Jostain syystä kissan mielestä kuusenjalassa oleva vesikin maistuu omassa vesikupissa olevaa vettä paremmalle… Siinäkin siis hyvä syy pitää isoa kuusenjalkaa.

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

six + 18 =