Loading...

Pistiliinasta kulhoja ja koreja

Minulla on pyörinyt ylimääräisenä muutama pitsiliina jo useamman vuoden ajan. Pitkän pohdinnan jälkeen keksin tehdä niistä korit/kulhot. Jos itsellä ei ole pitsiliinoja kaapeissa pyörimässä, voi niitä tehdä itse tai etsiä kirpputoreilta. Haaveissa olisikin löytää vaikka jokin punainen pieni pitsiliina, josta voisi tehdä kulhon joulupöytään karkeille tai pipareille.

Tarvitset pitsiliinan, sokeria, vettä, kulhon ja tuorekelmua.

Tarvittaessa pese pitsiliinat ennen tärkkäystä kulhon muotoon. Valitse sopiva kulho ja päällystä se tuorekelmulla. Sekoita astiassa 2 dl kiehuvaa vettä ja 2 dl sokeria niin että sokeri sulaa veteen. Anna jäähtyä sen verran, että seos ei tunnu kädellä liian kuumalle. Kastele liina kauttaaltaan sokerivedessä ja asettele se kulhon päälle kuivamaan. Anna kuivua rauhassa. Kuiva liina irtoaa kelmun päältä helposti.

Itse laitoin tekemiini koreihin säilytykseen itse tekemäni saippuat, mutta yhtä hyvin koreihin voisi laittaa pipareita tai vaikkapa jouluvalot!

Tänne blogiin on tullut tänkin syksynä paljon uusia lukijoita, tervetuloa! Vaikka pidänkin tätä blogia omaksi ilokseni, niin totta kai jokainen lukija on minulle erittäin tärkeä. Kiitos siis vanhoille, että uusille lukijoille. Tulkaahan myös tykkäilemään tästä blogista Facebookin puolellekin, meitä on siellä jo ihan mukava porukka!

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

nine − six =