Loading...

Maustetut sokerit

Maustetut sokerit ovat ihania lahjaideoita, mutta toki niistä saa iloa itsekin. Varmasti perinteisin maustettu sokeri on vaniljasokeri, joka toki on aivan valtaisan ihanan tuoksuista että makuista. Mutta loppujen lopuksi näissäkin vain mielikuvitus on rajana. Tällä kertaa itse tein vaniljasokeria, appelsiinisokeria ja limesokeria. Ihania kaikki. Ja niin helppoja valmistaa!

Itse tehty vaniljasokeri

1 vaniljatanko

2,5 dl sokeria (talous-, tomu-, ruokosokeria jne.)

Tapa 1. Mittaa sokeri purkkiin. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet purkkiin. Sekoita sokeria. Lisää vaniljatangon kuoret sokerin sekaan. Laita purkki kiinni ja ravista. Ravistele ja sekoittele purkkia varsinkin alkuunsa päivittäin.

Tapa 2. Paloittele vaniljatanko ja hienonna se monitoimikoneessa. Lisää myös sokeri monitoimikoneeseen. Varsinkin tomusokeria käyttäessäsi voit halutessasi siivilöidä sokerin purkkiin.

Liemesokeri

3 dl sokeria

3 limeä

Pese limet astianpesuaineen ja harjan kanssa. Irrota limen vihreäkuori varovasti, välttäen alempaa valkoista kuorta. Asettele kuoret erilleen joko leivinpaperille tai leikkuulaudalle. Anna kuivua n. vuorokausi. Hienonna kuoret pieniksi paloiksi (voit tehdä tämän vaiheen myös jo ennen kuivattamista). Laita sokeri astiaan, lisää limenpalat ja sekoita. Säilytä ilmatiiviisti.

Limesokerin tuoksu on aivan valtavan ihana ja päätä huumaava. Tämä sopii varmasti esimerkiksi teehen tai jälkiruokiin. Voisihan tällä koristella myös esimerkiksi hedelmäsalaatilla täytetyn jälkiruokalasin reunat.

Appelsiinisokeri

3 dl sokeria

2 appelsiinia

Pese appelsiinit astianpesuaineen ja harjan kanssa. Irrota appelsiinin oranssi kuori

varovasti, välttäen alempaa valkoista kuorta. Asettele kuoret erilleen

joko leivinpaperille tai leikkuulaudalle. Anna kuivua n. vuorokausi.

Hienonna kuoret pieniksi paloiksi (voit tehdä tämän vaiheen myös jo

ennen kuivattamista). Laita sokeri astiaan, lisää appelsiininpalat ja sekoita.

Säilytä ilmatiiviisti.

0

You might also like

Comments (3)

Leave a Reply

1 + 5 =