Loading...

Ensimmäinen Joulutähti

Tämän vuoden ensimmäinen joulukukkakin tuli jo hankittua. Valkoinen Joulutähti saa ilostuttaa ja kaunistuttaa kotiamme seuraavat viikot. Toivottavasti myös joulunkin. Punaisia Joulutähtiä ihailin myös kaupassa, mutta jotenkin tuntui ettei ihan vielä ole punaisen värin aika… Tai ehkä tästä joulusta onkin tulossa valkoinen.

Joulutähteä valkatessa kannattaa olla tarkka ja valita mahdollisimman terveen näköinen yksilö. Yksi hyvä merkki on tumman vihreät ja jämäkät lehdet sekä kukkapompulat kasvin keskellä. Viileästä Joulutähdet eivät pidä, joten kasvin pakkaamiseen kannattaakin kiinnittää humiota vaikka pakkasta ei olisikaan. Itse ne kuljettaisi Joulutähteä ulkona ilman pakkausta… ellei kyse ole lämpimästä kesästä.

Kukan hoidossa ehkä itselleni haastavinta on oikea veden määrä. Sitä kun ei saisi antaa liikaa eikä myöskään liian vähää. Itse kuulun myös niihin ihmisiin, jotka heittävät kukan menemään kun värilliset ylälehdet varisevat pois. Joskus voisi kyllä olla mielenkiintoista kokeilla saada Joulutähti kukkimaan uudestaa. Monivuotisiahan nuo kukat oikeasti on.

0

You might also like

Comments (2)

 • Sari 6 vuotta ago Reply

  Puutarhuriystäväni kertoi kerran, että joulutähteä on erittäin vaikea saada kukkimaan toiseen kertaan, koska värillisten lehtien muodostuminen edellyttää tiettyä tuntimäärää pimeän ja valon vaihtelussa sekä tiettyjä lämpötiloja. Kukat eivät hänen mukaansa ole kukkia vaan värinsä muutavia ylälehtiä. Sain joulutähden pysymään kerran hengissä viherkasvina pääsiäiseen saakka, mikå on kyllä minun kohdalla suuri ihme. Se alkoi työntää uutta lehteä ja annoin sen olla erkkerissa pöydällä, missä se sai tasaisesti valoa. Oli kyllä kaunis siihen asti että päätti lopettaa viheriöinnin tosiaan pääsiäisenä:)

 • Susanna Vaahla 6 vuotta ago Reply

  Hienoa tietoa joulutähdestä! Hyvä tytöt!
  Ei tarvii aina kaikkea sepustaa kukkakaupassa asiakkaalle!
  Oikean kaunottaren oletkin kuvaan saanut!
  Täällä joulutähdet istutetaan pihalle ruukkuun!
  Nauti joulun odotuksesta!

Leave a Reply

three × four =