Loading...

Kynttiläpaja Maria Drockila

Matkoillani ympäri Suomea, tulin käväiseeksi Maria Drockilan kynttiläpajalla Orimattilassa. Maria Drockilan kynttilät tekivät ensisilmäyksellä vaikutuksen, joten haluan jakaa ihastukeseni myös teidän ihanien jouluhöpsöjen lukijoiden kanssa.

Orimattilan kynttiläpajalla toimii ympärivuoden kynttilätuotanto ja pajamyymälä. Näin parhaimpaan kynttilöiden polttamisaikaan sesonkimyymälöitä näyttää löytyvän ympäri Suomea. Sesonkimyymälöitä on useampikin pääkaupunkiseudulla, mutta kynttilöitä pääsee ihastelemaan myös mm. Jyväskylässä, Porissa, Vaasassa ja Tampereella. Tarkempi lista myymälöistä löytyy täältä.

http://mariadrockila.fi/myymalat/

Orimattilan pajamyymälän yksi hienouksista on, että tuotannon ollessa käynnissä kuka vain pääsee katsomaan miten kynttilät valmistuvat. Maria Drockilan kynttilät tehdään käsityönä mm. valamalla, kastamalla ja kovertamalla vapaalla kädellä. Jokainen kynttilä on uniikki, kuin pieni taideteos jo itsessään.

Osa kynttilöistä on niin sanottuja utukynttilöitä, joiden todellinen henki tulee näkyviin niitä poltettaessa. Utukynttilöiden juju on siinä, että kuvio hohtaa ja tulee esiin kynttilää poltettaessa. Koverrettujenkin kynttilöiden kuvio pääsee parhaiten esille kynttilää poltettaessa. Orimattilan kynttiläpajalla pääsi tuotannon lisäksi näkemään myös mille kynttilät näyttävät kun ne palavat. Pajamyymälän alakerrassa oli pimeä huone, jota valaisivat kynttilät.

Nämä ovat ihanan söpöjä!

Utukynttilöitä myymälän oven lähettyvilät. Taustalla aukeaa pajamyymälä punaisine mattoineen.

Pajamyymälässä paloi kynttilöitä, tässä yksi utukynttilä palamassa. Myymälään oli tehty myös hauskoja istuskelupaikkoja, joissa pystyi nauttimaan myymälän tunnelmasta.

Toinen utukynttilä palamassa.
Orimattilan pajamyymälässä pääsee seuraamaan kynttilöiden valmistusta hyvinkin läheltä. Esimerkiksi heti kyltin alapuolella valmistui utukynttilät.

Utukynttilät valmistuu.

Seuraavaksi muottiin kaadettaisiin kynttilämassaa.

Poroja. Näissä on ihanan talvinen tunnelma.

Yksi kynttilämalli on enkeli. Tässä enkeli on juuri muodostumassa kynttilään.
Enkeli koverretaan vapaalla kädellä, kuten kaikki muutkin kuviot.

Ennen kovertamista kynttilät kastettiin punaiseen kynttilämassaan.

Kynttilöitä valettuna muotteihin.
Enkelikynttilä palaa.

Valkoisia enkelikynttilöitä valmiina.

 Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten toivottavasti näiden kuvien myötä muutkin ymmärtävät ihastukseni näihin taidekynttilöihin.
Kynttilämalleja on valtavasti ja niihin pääset tutustumaan parhaiten klikkaamalla tästä tai käymällä tutustumassa johonkin myymälään.
0

You might also like

Comments (11)

 • Ida. 6 vuotta ago Reply

  itsellni on tuo enkelikynttilä…..ihania kynttilöitä kyllä on mutta kalliita :/

  Karo 6 vuotta ago Reply

  Jep, kyllähän näillä hintaa on enemmän kuin teollisesti valmistetuilla kynttilöillä. Toisaalta itse ymmärrän kyllä, että suomalainen käsityö maksaa enemmän ja ovathan nuo kynttilät myös laadukkaita. Ja kauniita. 🙂

 • Unknown 5 vuotta ago Reply

  Miksi lippukyntilä palaa ihan kituisasti?
  T:Elise

  Karo 5 vuotta ago Reply

  Heippa, sinun kannattanee kysyä asiaa suoraan kynttiläpajalta. 🙂

 • Unknown 5 vuotta ago Reply

  Meillä kokemuksia useamman Drockilan kynttilän polttamisesta. Viime joulun jälkeen ostettiin hyvästä alesta. En osta enää, kauniita ovat mutta puolet jää palamatta.

  Karo 5 vuotta ago Reply

  Höh, kannattaa varmaan olla yhteydessä kynttiläpajalle, jos kynttilät eivät ole palaneet oikein.

  Itselläni ostamani kynttilät ovat palaneet kauniisti ja hyvin sekä luvatun polttoajan. Toki eivät kokonaan pala, vaan ovat jättäneet reunoja palamatta, mutta tämä kuulemma kuuluu asiaan. Toisaalta, en ole vielä koskaan tavannut isoa kynttilää, joka palaisi aivan kokonaan. 🙂

  Itselleni on myös opetettu, että kynttilää pitää polttaa kerralla pitkään eli useita tunteja, jotta palaa oikein. Ne tukahtuu ennen aikojaan, jos polttaa vain vähän kerrallaan.

 • Anonyymi 5 vuotta ago Reply

  Laadukkaita??? Omien kokemusteni perusteella en sanoisi ihan noin, valitettavasti… Kallita toki, siitä olen samaa mieltä.

  Karo 5 vuotta ago Reply

  Noh, jokaisella mielipiteensä. 🙂 Itselläni on vain positiivista sanottavaa näistä kynttilöistä. Tänäkin vuonna tullut poltettua jo monta kynttilää. 🙂

 • Anna Lehtinen 5 vuotta ago Reply

  Kalliita eivät kyllä ole, kannattaa ostaa esim. nyt kun sesonkimyymälöissä kaikki puoleen hintaan.

 • Unknown 5 vuotta ago Reply

  Nyt on -70% Saas nähdä millaisia ovat polttaa…

 • MillaMagia 5 vuotta ago Reply

  Nyt on -70% Saas nähdä millaisia ovat polttaa…

Leave a Reply

5 + four =