Loading...

Karjalanpaisti

Meillä joulupöytään kuuluu aina Karjalanpaisti. En tiedä miksi, mutta niin vain on aina ollut. Kyseinen ruoka on toki jouluinen ja juhlava, mutta tulee sitä tehtyä varsinkin syksyllä useammankin kerran. Olen kuullut jostain ettei kaikkien joulupöydästä tätä herkkua löydy. Toisaalta joidenkin joulupöydästä kuulemma löytyy makaronilaatikkoa, jota taasen ei omasta pöydästä löydy. Perinteistä ja tottumuksistahan tässäkin loppuviimein on kyse.

Kuinka monen joulupöytään tämä herkku kuuluu? Entä tuleeko sitä syötyä pitkin vuotta? Minulla ainkin alkoi jo aikaa sitten syksyllä karjalanpaistikausi. Ja saa jatkua vielä joulupöydässä ja vaikka joulunkin yli.

Karjalanpaisti

n. 700 g karjalanpaisti lihaa

3 isoa sipulia

3 porkkanaa

10-15 kpl kokonaista mustapippuria

vettä

4 laakerinlehteä

suolaa

Lämmitä uuni 225°C ja pilko sillä aikaa porkkanat ja sipulit. Lämmitä uunissa pata. Lisää kuumaan pataan lihat ja paista niitä hetki siinä. Lisää vesi, porkkanat, sipulit ja mausteet ja paista ensin n. 30 minuuttia. Laske uunin lämpötilaa 175°C ja laita padalle kansi. Hauduta n. 2-3 tuntia.

0

You might also like

Comments (2)

 • Tiikku 6 vuotta ago Reply

  Meillä ei kotona koskaan syöty karjalanpaistia jouluna, eikä juuri muutenkaan. Se johtuu varmasti siitä, ettei minulla ole karjalaisia juuria. Avomiehelläni sen sijaan on, ja heillä karjalanpaisti kuuluu joulupöytään. Perunalaatikon pitää olla imellettyä. Tapa tulee molempien sukujen pohjalaishaarasta. 🙂

  Makaronilaatikkoa ei ole tarjolla jouluna.

 • mustakissa 6 vuotta ago Reply

  Meillä taas oli ainaa kotona karjalanpaistia jouluna. imelletettyä perunalaatikkoa(tuutinkia), porkkana- ja lanttulaatikkoa ja muita tavallisia jouluherkkuja.
  Itse olen vähän perinteitä jalostanut niin, että laitan karjalanpaistin vasta tapaninpäivänä yhdessä lihattoman makaronilaatikon kanssa. Lisänä muut jouluherkut. Tämä lähti siitä, että pienenä lapset eivät jaksaneet montaa päivää syödä samoja ruokia, sain sitten tällä vähän vaihtelua ruokiin. Ja sen jälkeen se on ollut aina näin.
  Mummolassa oli karjalanpaistissa aina myös maksaa ja munuaista.

Leave a Reply

17 − 10 =