Loading...

Kauneimmat joululaulut: Taas kaikki kauniit muistot

Taas kaikki kauniit muistot on mielestäni yksi kauneimpia suomalaisia joululauluja. Tekstin on kirjoittanut Viljo Kojo ja sävellys on Sulho Rannan käsialaa. Teos kokonaisuudessaan on julkaistu ensimmäisen kerran sanomalehti Karjalaisen joululiitteessä 1931. Taas kaikki kauniit muistot liittyy myös vahvasti suomalaiseen jouluaattoon. Vuodesta 1955 lähtien Yleisradio on esittänyt kappaleen radiossa jouluaattona, heti Turun joulurauhan julistuksen jälkeen.

Itseleni Taas kaikki kauniit muistot tuovat mieleen lapsuuden. Ihan vain siksi, että tämä kappale on ollut minun suosikki joulukasetilla. Hauskana yksityiskohtana voisin kertoa kappaleesta yhden väärin kuullun kohdan vuosien takaa: “ani aikaisin, pupu varhain ja mun ylleni puettiin”. Toki siinä oikeasti lauletaan puku parhain, mutta lapsen korvaan varhainen pupu oli oikein sopiva.

0

You might also like

1 Comment

  • Salla O 6 vuotta ago Reply

    Tätä kuunnellaan meillä joka joulu juurikin joulurauhan julistuksen jälkeen. Kaunis kappale, ja etenkin Sulo Saaritsin esittämä, nostalgiaa huokuva tulkinta on kyllä upea. 🙂

Leave a Reply

20 + ten =