Loading...

Suolalyhty jäälyhdyn korvikkeeksi

Pinterestin ihmeellisestä maailmasta osui silmiin ohje suolalyhdyn tekemisestä. Nyt ei puhuta perinteisestä kristallisuolasta valmistetusta tuikkukiposta vaan lasiastiaan tehtävästä “suolauksesta”. Lopputulos on hyvin jäämäinen ja siitä tuleekin mieleen jäälyhty.

Tämän lyhdyn valmistaminen kuitenkin vaatii kärsivällisyyttä. Itselläni lyhty on ollut tekeytymässä jo 4 päivää eikä tulos ihan vielä ole mieluinen. Varmasti menee vielä toiset mokomat päivät, että lyhty olisi kokonaan “jäinen”.

Lyhtyyn tarvitaan lasiastia, mielellään ylöspäin levenevä varsinkin, jos aiot polttaa siinä kynttilöitä. Ylöspäin kapenevat astiat muodostavat paloturvallisuusriskin. Lisäksi tarvitset merisuolaa ja vettä. Laita merisuolaa lasiastian pohjalle ja lisää vettä sen verran, että suola peittyy. Jos mahdollista anna lyhdyn tekeytyä lämpimässä paikassa, esimerkiksi takan päällä. Itse olen pitänyt lyhtyä huoneenlämmössä ja polttanut siinä lämpökynttilöitä.

Nyt jos laittaa lyhdyn tekeytymään, niin se on varmasti jo jouluna valmis. Ei muuta kuin suolalyhtyjä valmistamaan!

0

You might also like

Comments (2)

  • PurppuraPerhonen 6 vuotta ago Reply

    Mä laitoin "tavallista" suolaa (ja poltin muutaman kynttilän), ja suola nous parissa päivässä melko korkeelle…

    Karo 6 vuotta ago Reply

    Ok, hyvä tietää. Täytynee kokeilla myös normaalilla suolalla. Kokeilin ensimmäisen lyhdyn ruususuolalla, mutta se ei toiminut kyllä ollenkaan. 😀

Leave a Reply

19 − 14 =