Loading...

Topeliuksen Peikkojen joulu ja muita joulusatuja

Yksi ihastuttavista joulusaduista on Sakari Topeliuksen Peikkojen joulu. Jos et satua ole vielä lukenut, kannattaa se jostain etsiä luettavaksi. Tarinassa kaksi lasta, Fredrik ja Lotta eivät ole tyytyväisiä saamiinsa lahjoihin ja niiden määriin, ja uskovat peikoillakin olevan parempi joulu. Tästä suivaantuneena joulupukki päättää puuttua peliin ja antaa lasten kokea peikkojen joulun. Lopulta lapset ymmärtävät joulun todellisen merkityksen.

Tänä(kin) vuonna TV2 näyttää Kari Häkkisen Peikkojen joulu animaation. Ohjelma tulee jouluaattona klo 17:10. Minä ainakin aion katsoa tämän.

Topeliuksen tutustumisen arvoisia joulusatuja ovat myös Jouluyö ja Tähtisilmä. Myös Anni Swan on kirjoittanut useammankin ihastuttavan joulusadun. Näistä esimerkkinä ovat Joulu-ukko, Joulutähti ja Jouluvieraita.

Onko sinulla jokin ehdoton suosikki joulutarina tai satu? Näin joulun lähestyessä olisi ihana lukea myös jouluisista aiheista., joten lukuvinkkejä otetaan vastaan. 🙂

0

You might also like

1 Comment

  • PAKETTINARU 6 vuotta ago Reply

    Kiva postaus! Joulupukki ja noitarumpu on tiestysti ikisuosikki, myös muut Kunnaksen joulutarinat (Koiramäen joulukirkko! Joulupukki! Onhan niitä vaikka mitä…). 🙂 Myös ainakin Melukylän joulu ja Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä, oi siitähän on se ihana joulukalenterikin tehty! Ja tykkään myös tosi paljon kaikista Ankkalinnan jouluseikkailuista, vaikka ne nyt ovat sarjakuvia, eivät niin satukastiin mene. 😉

Leave a Reply

4 − one =