Loading...

Viktoriakiisseli

Viktoriakiisseli on joulun jälkiruokapöydän kruunu. Viktoriakiisseli eli hollantilainen riisivanukas on juhlavampi versio tavallisesta riisipuurosta. Tämä jälkiruoka tarjoillaan kylmänä esimerkiksi mehu- tai marjakastikkeen kera. Omia suosikki lisäkkeitä Viktoriakiisselin kanssa on mansikkakastike sekä mustikkahilloke.

Tällä kertaa valmistin Viktoriakiisseliä huomista itsenäisyyspäivän vastaanottoa varten. Meillä on tarkoituksena järjestää huomenna siis sekä itsenäisyyspäivän juhla, pikkujoulut sekä tupaantuliaiset samalla kertaa. Helppoa kun voi juhlia kaikki juhlat kerralla 😀

Viktoriakiisseli

2 dl puuroriisiä

4 dl vettä

8 dl täysmaitoa

3 dl sokeria

3 rkl vaniljasokeria

1 sitruunan kuori ja mehu

4 liivatelehteä

4 dl kuohukermaa

Laita riisi kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä, kunnes vesi on imeytynyt ja lisää maito. Keitä puuroa, kunnes riisit ovat kypsiä. Puuro saattaa jäädä hieman tavallista ohuemmaksi. Puuroa ei kannata keittää liian pitkään korkealla lämpötilalla.

Jäähdytä puuro kylmäksi.

Mausta puuro sokerilla, vaniljasokerilla ja sitruunan kuorella ja mehulla. Ennen kuoren raastamista, muista pestä sitruuna mieluiten tiskiaineella ja harjalla.

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Liuta ne tämän jälkeen kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ja lopuksi vaahdotettu kerma puuron joukkoon. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan hyytymään.

0

You might also like

Comments (4)

 • mustakissa 6 vuotta ago Reply

  Oi en olekaan syönyt Victorian kiisseliä moneen vuoteen, se on kyllä herkkua.
  Mukavia juhlia teille!

 • marika 6 vuotta ago Reply

  Nam, tota rupes tekeen mieli. Muistatko yhtää paljonko laitoit suolaa riisin keitinveteen?

  Karo 6 vuotta ago Reply

  Voi vitsi, nyt en varmaksi osaa sanoa… Minulla on sellainen huono tapa suolan kanssa, että laitan sitä näppituntumalla. Veikkaisin, että suolaa olisi ollut n. 2 tl.

 • Mimura 6 vuotta ago Reply

  Aijai, kuulostaapa herkulliselta! Täytyy laittaa tämä muistiin. kiitos ohjeesta! ja oikein mukavia juhlia 🙂

Leave a Reply

seven − seven =