Loading...

Kukkisikohan se vielä joskus?

Nimittäin amaryllis. Kuulemma se saattaisi hyvällä hoidolla vielä kukkia, mutta riittääkö minulla taidot ja hermot. Saapa nähdä.

Testissä on siis amarylliksen kukittaminen. Sammalessa joulunsa viettänyt amaryllis olikin tehnyt isot juuret, jotka nyt vaihdoin kukkamullan sekaan omaan ruukkuunsa. Ensimmäinen pelkoni on, että ruukku on liian pieni.

Amaryllistä joulun jälkeen istuttaessa poistetaan kukkavanat heti kukkimisen jälkeen, mutta lehdet tulisi jättää paikoilleen. Ne auttavat sipulia keräämään uutta voimaa. Toinen pelkoni onkin, että pilasin amarylliksen kukkimismahdollisuuden, kun istutuksen aikana muutama lehti naksahti poikki.

Näin talvella amaryllistä hoidetaan kuin tavallista viherkasvia. Sille annetaan vettä ja valoa. Kasteluiden välissä multa saa kuitenkin kuivahtaa.

Kesäkuussa kasvin voi viedä ulos ja sille annetaan lannoitetta, mutta jo elo-syyskuussa lopetetaan lannoitus ja vettäkin annetaan niukemmin. Ennen pakkasia kasvi tuodaan sisälle. Syys-lokakuussa lopetetaan kastelu kokonaan ja kasvi siirretään viileämpään paikkaan, jossa on pimeää. Tuona aikana kasvin lehdet kuihtuvat ja sipuli siirtyy lepotilaan. Kun sipulista pilkottaa vihreää, aloitellaan kasvin varovainen kastelu. Lepovaihe on siis päättynyt ja pian saadaan (toivottavasti) nauttia uusista kukista.

Jännityksellä odottelen nyt sitten vuoden loppuun, että alkaisikohan tuo kasvi kukkia vaiko eikö.

0

You might also like

1 Comment

  • Tuitiina 6 vuotta ago Reply

    Toivotaan, että kukkii! Onhan se vähän kuin rahaa pistäis roskiin, kun sipulit sinne lykkää (ja tätä olen tehnyt jo monta vuotta) !!!
    Mulla ihan samoja ajatuksia, kolme amarylliksen ja kuusi hyasintin sipulia on, joille haluaisin uuden mahdollisuuden kukkimiseen antaa…katsotaan kuinka meidän käy :)))

Leave a Reply

fifteen − twelve =