Loading...

Loppiainen

Tänä vuonna Loppiainen lopetti meillä joulun. Vanhan perinteen mukaan joulunaika ja joulurauha jatkuvat vielä Nuutin päivään eli 13. tammikuuta. Yleensä olen pitkittänyt joulukoristeiden pakkaamisen Nuuttiin saakka, mutta jostain syystä tänään tuntui jo sille, että joulukuusen lisäksi voisi raivata kaikki muutkin koristeet pois.

Ulkona on tänään ollut valtava upea auringon paiste, joka toi energiaa ja puhtia päivän siivouksiin. Kuusi on riisuttu koristeista ja viety roskakatokseen odottamaan lopullista sijoitustaan.

Havupallo valoineen saa vielä ilahduttaa pimeitä iltoja, mutta eiköhän sekin jouda pois mitä pidemmälle kohti kevättä kuljetaan. Ovikranssi puolestaan saa olla paikoillaan vielä Nuuttiin saakka. Tämän vuoden kranssi oli ilmeisesti herkkua oraville tai linnuille, kun käpyjen keskellä ollut sydän oli käyty nakertamassa jo ensimmäisten viikkojen aikana.

Amaryllis päätti tänä vuonna ilahduttaa kolmannella kukkavarrella. Odottelen innolla milloin sieltä kukka puhkeaa, joten ihan vielä en luovu tuosta kasvista. Hyasintit ja joulutähdet puolestaan saivat siirtyä jo tässä vaiheessa bioastian puolelle. 

Leppoisaa ja rauhallista Loppiaista!

Nautitaan vielä pieni hetki joulun taiasta vaikka jouluradiota kuunnellen ja sitten siirrytään odottamaan jo uutta joulua.

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

18 + 16 =