Loading...

Kynttiläterapiaa

Terapia (lat. therapīa, kreik. θεραπεία, sananmukaisesti “parantaminen”[1]) on pyrkimys korjata terveysongelma (lähde Wikipedia).

Kynttilä on yleensä vahasta valmistettu valonlähde, jonka keskellä on sydänlanka.[1] Langan kärjessä vaha palaa valoa tuottavalla liekillä. (Lähde Wikipedia.)

Nyt en puhu kuitenkaan korvakynttilöistä tai rituaalimenoista, vaan ihan tavallisesta kynttilöiden rentouttavasta voimasta. Kun kynttilän sytyttää ja laittaa keinotekoisen valon pois päältä, tulee tilalle rentous ja mielenrauha. Tekee mieli kuiskia ja rauhoittua. Kynttilän valossa on helppo vain olla. Nauttia tästä hetkestä.

Kaiken kiireen keskellä on ihanaa järjestää kauniita ja rauhoittavia kynttiläterapia hetkiä. Onko joku muukin kokeillut?

0

You might also like

Comments (5)

 • Joululainen 5 vuotta ago Reply

  Eilen viimeksi laitettiin kynttilöitä ja tunnelmavalojs, ja hetihän siinä mieli rauhoittuu. Muutaman viikon ajan on jo tehnyt mieli sytytellä kynttilöitä. Mukavaa sunnuntaita! 🙂

 • Anonyymi 5 vuotta ago Reply

  Minulla on tapana sytyttää kynttilä aikaisin aamulla keittiöön, kun kaikki muut vielä nukkuvat. Jollain tapaa tämä hetki on arjen kiireessä minulle todella tärkeä päivän aloitus. Kynttiläterapia on aivan parasta ❤️

 • Severus 5 vuotta ago Reply

  Kynttilän valo todellakin rauhoittaa. Se luo oikeanlaista tunnelmaa ja tuollainen tekovalo luo utelleni helposti päänsärkyä, kun se on monesti niin luonnotonta. Pelkästään kynttilän liekkiä jaksaa tuijotella tuntikausia.

 • Meillä palaa kynttilät käytännössä aina, kun ollaan kotona sisällä. Aivan ihania 🙂

 • JJasmin BBjörkstedt 5 vuotta ago Reply

  Aivan ihana Blogi:3 Pääsitkin ihan lemppari blogeihin <3

  Täällä myös uusi tonttu postailija, Ihanaa joulun odotusta <3
  http://jassunjoulumaa.blogspot.fi/

Leave a Reply

three × five =