Loading...

Glögitasting

Pidimme menneellä viikolla siskojeni kanssa glögitasting illan. Jokainen sai tuoda maisteltavaksi kaksi glögiä. Maisteluun valikoitui enimmäkseen alkoholittomia juomia. Vertailuksi otimme kuitenkin yhden alkoholillisenkin glögin. Kaikki glögit lämmitettiin. Arvosteluasteikko oli 1-10.

Ensimmäisenä maisteltavana oli alkohollinen Loimu (kylläkin viime vuoden vuosikertaa). Maku oli kaikkien mielestä todella vahva. Arvostelupapereille oli kirjoitettu mm. “lämmittää lähinnä potkulla, jonka alkoholi antaa” ja “todella tuhti”. Pisteitä glögi sai 11.

Toisena glöginä maistelimme Marlin perinteistä glögiä.  Tämä glögi on tiiviste, josta jokainen saa tehtyä niin maultaan vahvaa kuin haluaa. Tämä glögi oli kaikille ennestään tuttu. Tästä glögistä kirjoitettiin papereille “glögien äiti” sekä “varma valinta”. Pisteitä glögi sai 25.

Kolmantena maisteltiin Blossaa, joka oli kaikille uusi tuttavuus. Blossa arvioitiin vahvan tuoksuiseksi ja pullataikinan makuiseksi. Glögi toimi erityisesti ruuan kanssa. Kritiikkiä tuli tunkkaisesta mausta. Makuun olisi kaivattu enemmän hedelmäisyytä tai marjaisuutta. Pisteitä glögi sai 21.

Neljäntenä oli Hehku. Hehkua ei varsinaisesti markkinoida glöginä, mutta meidän maisteluun tämä kuitenkin otettiin mukaan. Hehku arvioitiin makeaksi ja hieman laimeaksi verrattuna muihin. Tämä juoma toimii paremmin kylmänä. Pisteitä juoma sai 22.

Viidentenä juotiin mustikka glögiä. Ensimmäiset tuoksut olivat erittäin makeat ja esanssiset. Osan mielestä tuoksu oli todella kaamea. Maku oli aika mitään sanomaton, vaikka jälkimaussa tulikin esille mustikka. Tämä juoma oli todella sokerinen. Pisteitä tuli 14.

Viimeisenä juomana oli illan ainoa vaaleaglögi, Hans Välimäen vaaleaglögi. Odotukset juomaa kohtaan olivat suuret. Vaikka juoma olikin ihan hauska, jäimme miettimään mikä tästä juomasta tekee glögin?  Lähinnä tämä maistui lämmitetylle omenamehulle, josta oli unohtunut glögimausteet. Juoman toivottiin olevan raikkaampi. Pisteitä glögi sai 21.

Tulos

1. Marlin glögi 25 pistettä

2. Valion Hehku 22 pistettä

3. Blossa ja Hans Välimäki 21 pistettä

4. Mustikka glögi 14 pistettä

5. Loimu 11 pistettä

Glögien kanssa maisteltiin myös erilaisia tapaksia. Tarjolla oli vuohenjuustoa eri muodoissa sekä täytettyjä pieniä paprikoita, leikkeleitä ja oliiveja. Kaiken kruunasi upea ja juhlava kynttilä.

0

You might also like

Comments (2)

  • Hehku on noussut omaksi suosikikseni.

  • PAKETTINARU 5 vuotta ago Reply

    En ole maistanut noita muita, mutta osaan silti sanoa että kyllä Marli vie! 8)
    Olipas kiva postaus, glögivertailut ja muut on just kivoja. Ja kuvissasi näkyy muuten aina yhtä herkulliset tarjottavat!

Leave a Reply

4 × three =