Loading...

Salainen Jouluystävä tulee tänäkin vuonna

Useampi onkin jo kerennyt kysellä, tuleeko tänä vuonna Salaista Jouluystävää? Iloksenne voin kertoa, että kyllä tulee!

Päätös ei kuitenkaan ollut helppo. 
Ajattelin nyt hieman avata teille Salaisen Jouluystävän kulisseja. Parhaimmillaan Salainen Jouluystävä on iloa ja onnea sekä kutkuttavaa joulun tunnelmaa, mutta samalla tämä lahjarinki on myös kovaa työtä harrastukseksi.
Kuten jo mainitsin, olen pohtinut pitkään jaksanko tänä vuonna järjestää lahjarinkiä. Olin jo jättämässä Salaista Jouluystävää pois blogin niin sanotusta ohjelmistosta, mutta silti jokin sai ajatukseni kääntymään. Joulun odotus ei ole joulun odotusta ilman Salaista jouluystävää.
Salaisen Jouluystävän järjestäminen on kuitenkin aikaa vaativat projekti, jonka vuoksi minusta tuntui edellisvuonna, että muu blogi jopa kärsi tästä lahjaringistä. Tämä on yksi syy, miksi ajattelin luopua lahjaringistä. Vuosi sitten kaikki vapaa-aika tuntui menevän ringin pyörittämiseen, jonka vuoksi muille postauksille ei juurikaan jäänyt aikaa. Jossain vaiheessa laskin, että pelkkään rinkiin kului aikaa viikossa 10-12 tuntia, pahimpina viikkoina jopa lähes 20 tuntia. Salaisen jouluystävän ongelmat myös työllistävät todella paljon, vaikka ne ovatkin prosentuaalisesti vähäisiä.
Edellisvuosina ongelmia on tuottanut pakettien puuttuminen ja niiden myöhässä lähettäminen sekä puuttuvat ja myöhästyneet pakettien esittelyt. Ongelmia on tuonut myös täyttyneet sähköpostilaatikot, jolloin vastaukseni ja kyselyni eivät mene perille. 
Pettymyksiä on myös tuottanut epämieluisat paketit. Lyhyiden esittelyiden perusteella pakettien lähettäminen on aina haastavaa, jonka vuoksi lähettäjä saattaa arvioida saajan toiveet väärin. Joskus saajalla saattaa olla liiankin tarkat toiveet, jolloin pettymyksiä voi tulla, jos ei saakkaan juuri sitä, mitä toivoi. Joskus puolestaan paketeissa on ollut tavaraa, joka sinne ei olisi kuulunut ja josta ihan oikeasti saakin olla pettynyt. Joskus saattaa iskeä pakettikateus, joka on ihan ymmärrettävää kun ihailee useampia muiden paketteja.
Yksi viimevuoden itselleni ikävimmistä tapauksista osui omalle kohdalleni: en ollut osannut koota omaa Salaista ystävääni miellyttävää pakettia. Tämän seurauksena sain suoran palautteen huonosta paketista ja paketin arvosta (saaja ei kylläkään tiennyt siinä vaiheessa minun lähettäneen pakettia).  Paketin saajan pettymys oli aito. Ja totta kai olin myös itse pettynyt, koska koostamani paketti ei ollut mieluinen ja olin epäonnistunut arvioimaan paketin saajan mieltymykset.
Tänä vuonna tarkoituksenani olisi toimia vain organisoijana eli jättäydyn itse mitä todennäköisimmin pois lahjaringistä. Myös muutamia muitakin pieniä muutoksia on luvassa niin ilmoittautumiseen kuin itse rinkiin ja sen toteutukseen. 
Mutta kaikesta huolimatta…
Silti tässä lahjaringissä on sitä jotain. Joulun tuntua. Joulun iloa. Jouluista mieltä ja hyvää tahtoa. Sitä haluan olla tänäkin vuonna jakamassa!
Ilmoittautuminen alkaa lähiaikoina, joten seuraile blogia!
0

You might also like

Comments (11)

 • Anonyymi 4 vuotta ago Reply

  Pitäisikö osallistujien esim lähettää sinulle kuitit, jotta kaikki varmasti uhraavat sovitun rahan? Jokaisen kuitteja sun ei tarvis tarkistaa, mutta jos nurinaa tulee, silloin voisi. 😀 Vai meneekö jo liian vaikeaksi. Ehkä.

  Susanna 4 vuotta ago Reply

  Kuittien lähettäminen menee kyllä turhan hankalaksi ja aiheuttaa kaikille vaan turhaa työtä. Ehkä ennen ringin alkua kannattaa tehdä joku yleisluontoinen katsaus hyviin ja huonompiin paketteihin, esim. tekstin/kuvien kautta esimerkkejä hyvistä ja huonoista paketeista. Ja koota jotenkin edellisvuosien palautteita nimettömästi: millaisista paketeista on tullut hyvää ja millaisista huonompaa palautetta (ja miksi, onko ollut kyse nimenomaan paketin arvosta vai jostain muusta). Jokaiselta voisi toivoa myös vaikka että haluaako ennemmin paljon "kaikkea pientä" vai yhden isomman (arvokkaamman) jutun pakettiinsa – ainakin pakettien sisältöjen perusteella tämä vähän vaihtelee. Itse esimerkiksi tykkään kun on paljon kaikkea pientä, ja kohdalleni onkin onneksi sattunut aina sellaisia paketteja, vaikken ole kai suoraan tätä ilmaissutkaan. 🙂

  Mutta ihanaa, että Salainen jouluystävä järjestetään tänäkin vuonna! Jostain syystä aloin tällä viikolla miettiä asiaa, näköjään sopivasti samaan aikaan tämän postauksen ilmestymisen kanssa. 🙂 Jossain vaiheessa alkuvuodesta ajattelin itsekin, että jättäisin väliin tänä vuonna, mutta nyt rinki on taas alkanut pyöriä mielessä… Pakko se on kai osallistua! 😀 Pakettien kokoaminen on vaan niin kivaa. Ihanaa, että olet taas järjestämässä tätä!

  Kiisa 4 vuotta ago Reply

  Ei tuo oikein onnistu, koska itse saatan koota paketteja pienistä palasista, jotka on hankittu eri aikoihin ja yleensä muiden ostosten kanssa yhtä aikaa. Ja uskoisin aika monen jättäytyvän ringistä pois, jos kuittishow tulisi kaikille pakolliseksi.

  Karo 4 vuotta ago Reply

  Pahimmassa tapauksessa kuittishow voisi olla tarpeellinen, mutta jos siihen tarvitsisi ryhtyä, lopettaisin ringin ylläpitämisen. Luottamus hyvään tahtoon ja jokaisen oikeudenmukaisuuteen täytyy tässä lahjaringissä riittää. 🙂

  Haluan luottaa edelleen osallistujien omaan harkintakykyyn liittyen paketin hyvyyteen, jonka vuoksi en ole halunnut arvostella kenenkään lähettämiä paketteja julkisesti. Osa tykkää jos paketissa on "kaikkea pientä" ja osa ei. Toisille tämä on ihan sama. Aina kun on paljon osallistujia, on myös paljon erilaisia toiveita ja erilaisia mieltymyksiä. …valitettavasti aina ei osu yksiin saajan ja lähettäjän ajatukset. Ehkä se tässä onkin kutkuttavinta, kun koskaan ei voi tietää mitä itse saa ja mitä puolestaan saaja tykkää lähetetystä paketista.

  Susanna 4 vuotta ago Reply

  Mietin tuota "kaikkea pientä" vs. yksi-kaksi isompaa juttua lähinnä siltä kannalta, jos paljon on tullut palautetta epämieluisista paketeista. Mutta ehkä jos jollain on asian suhteen oikeasti mielipide, niin laittaakin sen sitten muutenkin toiveisiinsa.

  Enkä toki ajatellut, että pitäisi arvostella julkisesti kenenkään paketteja, itseäni vain jäi kiinnostamaan, että minkä tyyppiset paketit ylipäätään ovat olleet niitä, joista on tullut negatiivista palautetta. Vai onko kyse ollut vain paketin arvosta, en tiedä. Niissä saatujen pakettien esittelyissä kun olen törmännyt vain pakettien kehuihin ym., niin koko "paketeista valittaminen" oli ilmiönä minulle uusi.

  Olen itse kyllä samaa mieltä, että pakettien sisällön pitääkin olla yllätys ja lähettäjällä pitää olla vapaus koota se millaiseksi haluaa. 🙂

 • Nalle 4 vuotta ago Reply

  Oi ihanaa, mietinkin tuleeko rinkiä tänä vuonna. ��

 • Anonyymi 4 vuotta ago Reply

  ihanaa että jaksat Karo ahertaa meidän joulupöhköjen hyväksi ja laittaa taas salaisen jouluystävän ringin! Olen jo käynyt monesti katsomassa koska tulisi postaus tän vuoden jouluystävästä ja nythän se sitten tuli..
  Toivotaan että niin lahjan antajat miettivät tarkkaan mitä pakettiin laittavat ja saajat pohtivat muutamaan kertaan että onko oikeasti pettynyt lahjaan vai onko itse rakentanut liian isot odotukset lahjaa kohtaan. Innolla odotan että pääsen ilmoittautumaan.
  -Tinttamariia

 • Nalle 4 vuotta ago Reply

  Miulla on AINA tapana salaisissa ystävissä, oli yhteys mikä tahansa, säästää kuitit niin kauan kunnes pkt perillä ja rinki selvä 🙂

 • pioni 4 vuotta ago Reply

  Kiitos kun jaksat järjestää tämän ihanan joulunodotusjutun taas!
  Paketeissahan parasta on juurikin se jännittävä tunne, että mitä sieltä mahtaa löytyä tällä kertaa. Liian tarkkoja toiveita ei voi olla, silloinhan on sama ostaa toivomansa asia itse!

 • Severus 4 vuotta ago Reply

  Kiva, että jaksat järjestää tämän tänäkin vuonna.

 • Kakkumonsterin joulu 4 vuotta ago Reply

  Oi, pitääpä olla kuulolla! Minäkin herättelin jo oman joulublogini! Suunnittelin tänä vuonna jälleen joulukalenteria. Blogini pääpaino on leivontaresepteillä, mutta mukana on myös askartelua ja sisustusta. Linkitin blogisi omaani 😉

Leave a Reply

eight − 6 =