Loading...

Suuri glögimaistelu: Glöet

Tästä starttaa Kohti Joulua -joulublogin toinen suuri glögimaistelu. Vuosi sitten maisteltiin glögejä pienen raadin kera ja glögit pisteytettiin. Tänä vuonna glögimaistelu toteutetaan ilman pisteytystä, mutta entistäkin suuremmin. Joka viikko esittelyssä on vähintäänkin yksi glögi ja jokainen glögi arvostellaan sanallisesti.

Ensimmäisenä glöginä testiin pääsi suomalaisten ideoima Glöet.

Glöet on glögiskumppa, joka nousi hitiksi jo viime jouluna. Glöet yhdistää glögin ja kuohuviinin varsin ovelalla tavalla. Glöet nautitaan muista glögeistä poiketen viileänä.

Glöetin väri on ihastuttavan punainen. Suorastaan joulunpunainen.

Glögin tuoksu on varsin voimakas ja jouluinen. Tuoksu antaa odottaa vahvaa ja imelää makua. Maku on kuitenkin varsin tasapainoinen ja jopa hieman hapan, vaikkakin mausteiden osalta hieman hento. Olisin odottanut hieman mausteisempaa ja imelämpää makua, mutta onneksi näin ei kuitenkaan ollut. Glöetin maussa on glögille tyypillistä lämpöä, vaikka juoman nauttiikin viileänä.

Glöetin maussa on paljon samaa kuin sangriassa. Väkisinkin jäin miettimään, miltä tämä maistuisi kesäiltana…? Tunnistaisinko juomaa enää glögiksi vai luulisinko juovani kuuman kesäpäivän viilentävää sangriaa?

Mausteista neilikka on Glöetissä päällimäisenä makuna. Tämän jälkeen mieleen tulee makea marja, kuten mansikka. Viimeinen maku on hieman kirpeähkö ja sitrusmainen. Kokonaisuutena varsin viehättävä ja vivahteikas maku.

Tämä glögi sopii erinomaisesti pikkujouluihin, mutta joulupöytään ja pakkasiltojen lämmikkeeksi en sitä ottaisi.

0

You might also like

Comments (2)

  • Jenna - 4 vuotta ago Reply

    Viime vuonna tutustuin tähän Glöet-kuohariglögiin, ja täytyy sanoa että petyin makuun! Minusta se oli hyvin valju, vähämausteinen sekä liian makea. 🙂 Makuja toki on monia, mutta minun pöytään tämä ei enää pääse! 🙂

  • Sanna 4 vuotta ago Reply

    Täällä käytiin "hamstraamassa" joulua silmällä pitäen kolmisen pulloa varastoon 😉 Sain viime jouluna lahjaksi pullollaan – ihan mukavaa joulujuomaa 🙂

Leave a Reply

11 + seven =