Loading...

Pihlajanmarjalikööri

Joululahjaksi-voi-valmistaa-itse-pihlajanmarja-likööriä

Pihalajanmarjat ovat yksi syksyn varmaankin vähiten hyödynnetty marja. Itselleni ainakin pihlajanmarjat keittiössä ovat vieraampia kuin puolukat tai mustikat. Pihlajanmarjoista saa kuitenkin oikein hyvää mameladia sekä likööriä.

Pihlajanmarjalikööri sopii hyvin myös joululahjaksi tai joulutuomiseksi. Jos pihlajanmarjoista haluaa tehdä lahjan jouluksi tai saada liköörin joulupöytään, nyt alkaa olla viimeiset hetket juoman valmistamiseen. Likööri vaatii noin kolmen kuukauden tekeytymisajan.

pakastettuja-pihlajan-marjoja-joulu-blogissa

Pihlajanmarjalikööri

300 g pihlajanmarjoja

300 g sokeria

n. 4-5 dl kirkasta viinaa

Pese ja perkaa pihlajanmarjat. Voit halutessasi myös pakastaa pihlajanmarjat ennen käyttöä. Pakkanen antaa marjoille mukavan säväyksen.

Laita pihlajanmarjat ja sokeri astiaan tai pulloon. Voit esimerkiksi kerrostaa sokerin ja marjat. Kaada päälle alkoholi. Sekoita ja unohda jääkaappiin. Silloin tällöin kannattaa ravistella pulloa, jotta sokeri liukenee.

Noin kolmen kuukauden kuluttua siivilöi likööri ja pullota haluamasi kokoisiin pulloihin. Pulloihin voit taiteilla etiketit oman näkemyksesi mukaan.

Samalla periaatteella voi valmistaa myös useampia muita likööreitä. Superhelppoa.

Tässä vielä video liköörin valmistuksesta.

etiketti-likööri-pullossa-joululahjaksi
0

You might also like

Comments (2)

  • Anonyymi 3 vuotta ago Reply

    Hei Karo,hienoa kun jotakin muutakin joulu jo kutkuttaa mielessä. Minä laitoin myös eilen liköörit tulemaan jja marja-aroniasta. Tuun kertomaan, miltä maistuu- tosin käyn kyllä tässä välissä useamminkin. Mukavaa syksyä Päiviltä

    Anonyymi 3 vuotta ago Reply

    …siis pihlajanmarjoista ja marja-aroniasta. Taisi robotti viedä osan tekstistä 🙂

Leave a Reply

five × four =