Loading...

Kalevantuli – uniikkeja käsintehtyjä kynttilöitä

Yhteistyöpostaus

Törmäsin ensimmäisen kerran Kalevantulen kynttilöihin parisen vuotta sitten. Oletin tuolloin yrityksen olevan uusi, mutta kyseessä onkin jo vuonna 2005 perustettu yritys Multialta.

Kalevantuli valmistaa kynttilöitä ammattikäsityönä ja heidän pajansa ja myymälänsä tosiaankin löytyy Keski-Suomesta, Multialta. Kynttilöiden koristeet tulevat upeasti esiin poltettaessa ja kynttilät ikäänkuin alkavat hehkua. Materiaalina osassa Kalevantulen kynttilöissä on parafiini, jonka etuina ovat valonjohtavuus ja muoltoitavuus valmistusvaiheessa. Kalevantuli valmistaa myös soijavahakynttilöitä, mutta niitä en tällä kertaa tarkemmin esittele, vaan ne ansaitsevat ihan oman postauksensa myöhemmin. Kynttilät ovat tuoksuttomia.

Nämä ylläolevat vaaleat “lumipallo” kynttilät ovat nimeltään Patina ja Pitsi. Molemmat kynttilät alkavat kauniisti hehkua poltettaessa, jolloin myös kuviot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa. 
Pitsistä ja Patinasta löytyy myös muitakin värejä kuin valkoinen, myös muotoja on muitakin kuin pallo.
Tähtikynttilästä näyttäisi verkkokaupan mukaan löytyvän vain neliskulmaisen pöytäkynttilän muodossa, mutta värivaihtoehtoja on useita. Tähtikynttilässä tähdet hohtava kauniisti kynttilää poltettaessa. Tämä on minun yksi ehdoton suosikkini! Todella ihastuttava poltettaessa.

Joulunpunaiset kynttilät

Kalevantulen punaiset kynttilät veivät tämän jouluhöperön sydämen kertaheitolla. 
Kynttilöistä tulee mieleen polkakarkit. Ja kuka niistä ei tykkäisi tai tulisi hyvälle mielelle niitä nähdessään?
Pystyraidoin koristeltu neliökynttilä eli Juhla-kynttilä on ollut Kalevantulen valikoimissa vuodesta 2007 ja sillä on Patentti- ja rekisterihallituksen mallisuoja. Kyseessä on siis varsin uniikkikynttilä!

Kuinka poltat kynttilöitä oikein?

 • Mitä isompi kynttilä, sitä pidempi polttoaika. Kynttilöitä on suositeltavaa polttaa kerralla niin paljon, että vaha sulaa kynttilän reunalle saakka eli n. 3-6 tuntia.
 • Lyhennä sydänlanka ennen polttamista n. 1 cm pituiseksi.
 • Polta kynttilää aina sopivan kokoisella, palamattomalla alustalla.
 • Polta kynttilöitä aina vedottomissa paikoissa eli ei ikkunalla tai ilmalämpöpumpun lähellä.
 • Varaudu siihen, että mikä tahansa kynttilä voi valuttaa.
 • Älä jätä kynttilää ilman valvontaa.
 • Jos sydänlangan kärkeen kertyy ns. sieni, sammuta kynttilä ja lyhennä sydänlanka. Sydänlangan kärkeen muodostuva sieni johtuu yleensä siitä, että sydänlanka ei jostain syystä pääse taipumaan ja täten saavuta suurinta mahdollista lämpötilaa palaakseen pois. Tämä on varsin yleinen ongelma ylipäänsä kynttilöissä ja voi johtua esimerkiksi paperista sydänlangassa tai epäpuhtauksista (esim. kovat vahat, värit, tuoksut, lisäaineet).

Kynttilät ja Kalevantulen verkkokauppa

Oman kokemukseni mukaan Kalevantulen kynttilät palavat tasaisesti ja kauniilla liekillä enkä itse ole havainnut valuttamisongelmia. Kynttilöiden muoto onkin varsin ihanteellinen kynttilöiden polttamiselle. Osaan kynttilöistä joita olen polttanut, on muodostunut sydänlangan kärkeen niin sanottu sieni. Kyseessä on varsin yleinen ongelma kynttilöissä ja yllä on ohjeita, kuinka toimia jos havaitsee kynttilän sydänlankaan muodostuvan sientä.
Kalevantulen verkkokauppaan pääset klikkaamalla tästä. Multian pajamyymälä on myös hyvä ostosmatkakohde, joten jos liikut Keski-Suomessa kannattaa käydä ihastelemassa kynttilöitä paikanpäällä.

0

You might also like

1 Comment

 • Anonyymi 3 vuotta ago Reply

  Tosi kauniita kynttilöitä. Kiitos esittelystä, ihan uusi tuttavuus oli minulle tällainen firma. Nuo pallokynttilät jäi sen verran mieleen kummittelemaan että täytynee laittaa ostoharkintaan.

  Outi

Leave a Reply

thirteen − 4 =