Loading...

Porkkanakakku – Jouluherkku

mausteinen ja mehevä Porkkanakakku

Minun syksyyn ja jouluun kuuluu mausteinen porkkanakakku. Porkkanakakku maistuu aina yhtä jouluiselle, varsinkin tällä reseptillä. Ja mielestäni tämä on paras kokeilemani resepti, suosittelen testaamaan! Ai miksi tämä on paras? No siksi, että tällä reseptillä porkkanakakku on ihanan mehevä, mausteinen sekä maukasta kuorrutetta on runsaasti.

Porkkanakakkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla, koska siinähän on juureksia, eikös vaan. Ja onhan se suussasulavaa ja mehevää, joka on aina hyvä syy piristää päivää. Tätä tekstiä kirjoittaessa ihan harmittaa, että porkkanakakku pääsi jo loppumaan enkä ole tehnyt ainakaan vielä lisää. Ehkä pitäisi.

Vinkki, jouluinen maku tulee nimenomaan kanelista ja inkivääristä ja mikään ei estä laittamasta sekaan vaikka piparkakkumaustetta.

Porkkanakakku palana lautasella
porkkanakkau ja vanha hopealusikka
Uunipellillinen porkkanakakkua

Resepti porkkanakakku, isohko uunipellillinen

  • 3 dl tummaa ruokokidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl rypsiöljyä
  • 0,25 tl vanilja-aromia
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 0,5 tl suolaa
  • 300-400 g porkkanaraastetta
  • 100 g hasselpähkinärouhetta tai makusi mukaan jotain muuta pähkinää
  1. Mittaa sokerit, munat ja öljy ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin.
  3. Lisää munaseoksen joukkoon jauhoseosta vähän kerrallaan (siivilän läpi).
  4. Sekoita ja kääntele taikinaa nuolijalla, kunnes kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  5. Lisää lopuksi porkkanaraaste (tätä olen laittanut aina itse hieman maun mukaan eli paljon, mutta tuo 300-400 grammaa on hyvä lähtökohta) ja pähkinärouhe ja sekoita sekaisin.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  7. Paista kakkupohjia uunin keskitasolla 170 asteessa noin 25 minuuttia.

    Valmiin pohjan pinta tuntuu kimmoisalta ja se on väriltään kullaruskea.

Vinkki! Mausteinen porkkanakakku paranee vanhetessaan, joten kakun voi leipoa 1-2 päivää etukäteen!  Säilytä kakku jääkaapissa.

Kuorrute

  • 250 g tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 6 dl tomusokeria
  1. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi, kunnes aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa, kunnes juusto on kokonaan sekoittunut voin ja tomusokerin sekaan.
  3. Vatkaa suurimalla teholla vielä vähintään 5 minuuttia, niin kauan kunnes seos on kuohkeaa ja vaaleaa. Huom! Varo kuitenkin vatkaamasta liikaa ettei seos juoksetu.

Levitä kuorrute kakkupohjan päälle ja koristele esimerkiksi hasselpähkinärouheella.

Porkkanakakkua lusikassa
Porkkanakakun kuorrute on herkkua
0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

17 − 3 =