Loading...

Banaanijoulupuuro – jouluherkku jälkiruuaksi

banaanijoulupuuro_3

Banaanijoulupuuro on ihana uutuus joulun jälkiruokapöytään.

Riisipuuro eli joulupuuro on jouluaattoaamun täydellinen ruoka. Meillä se on enemmänkin brunssi ja ajoittuu puolen päivän tienoille. Joulupäivään puolestaan on kuulunut aina Viktoriakiisseli eli ihana makea sitruunalla maustettu riisipuuroherkku.

Tämä banaanijoulupuuro puolestaan on minulle uusi tuttavuus ja voitti ainakin banaanin ystävät puolelleen. Banaanijoulupuuro on myös todella makeaa eli tätä ei kannata ruokana tarjoilla, vaikka täyttävää tämä onkin.

Tämä jouluherkku syntyy nopeasti esimerkiksi riisipuuron jämistä ja tähteistä, mutta kyllä tätä herkkua varten kannattaa puuro keittää ihan vartavastenkin, ainakin kerran joulun aikaan.

Itse olen tarjoillut tämän joulupuuron vaahterasiirapin kera, mutta kokeilemisen arvoista on myös perinteinen luumu- tai sekahedelmäkiisseli. Varmasti täysin makuasia mistä kukakin tykkää. Jos tykkää makeasta, niin vaahterasiirappi kannattaa ehdottomasti testata puuron kaverina.

Jos tarjoat tätä puuroa joulupäivänä jälkiruokana vieraille, niin hauskaa leikkimielisyyttä saa jälkkäriin piilottamalla mantelin tai useamman sekaan. Olenpa kuullut joidenkin laittavan puuroon manteleita saman verran kuin on vieraita tai enemmänkin, jotta jokaiselle riittäisi onnea.

Banaanijoulupuuro resepti

n. 6 annosta

n. 1 l valmista riispuuroa
2,5 dl vaniljakastiketta
70 g hasselpähkinöitä tai pekaanipähkinöitä
1 tl kanelia
2 banaania

Tarjoiluun vaahterasiirappia
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita puuron joukkoon vaniljakastike, rouhitut pähkinät ja kaneli. Laita uunivuokaan.
  • Leikkaa banaani pitkittäin n. 0,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja asettele ne puuron päälle.
  • Paista uunipuuroa uunin keski-/ yläosassa 20 min, kunnes banaanit ovat paistuneet pinnalla.
  • Tarjoa vaahterasiirapin kanssa.
banaanijoulupuuro
banaanijoulupuuro_2

0

You might also like

No Comments

Leave a Reply

twenty − 4 =